Samen

met elkaar, eensgezind, gezamenlijk, tegelijk, een geheel vormend, gelijk, gemeenschappelijk, in dezelfde tijd, in gezelschap, met z’n allen

Zelf

de kern van de persoonlijkheid, in eigen persoon, persoonlijk, eigenhandig, identiteit, innerlijk, persoonsbenaming, aanwijzend voornaamwoord

Doen

in actie komen, maken, uitvoeren, volbrengen, bewerkstelligen, bedrijven, handelen, werken, functioneren, in praktijk brengen, uitwerken

  • elsloo-vergezicht
  • elsloovergezicht2
  • elsloo-kasteelpark
  • elsloo-kasteelpark2
  • oud-elsloo

Dorpsschouw op dinsdag 3 mei

 

<GAAT NIET DOOR>

Wegens onvoldoende aanmeldingen gaat de hieronder aangekondigde dorpsschouw NIET door, zo heeft de gemeente Stein vanaadg om 15.00 uur bekend gemaakt.

De gemeente Stein gaat op interactieve wijze het beheersplan voor de openbare ruimte opstellen. Daarom worden inwoners uitgenodigd deel te nemen aan een dorpsschouw. Tijdens een schouw kunnen inwoners suggesties en wensen over het beheer van de openbare ruimte kenbaar maken. De dorpsschouw vindt in Elsloo op dinsdag 3 mei plaats. Start om 18.00 uur in Grand Cafe La Famille.

Dorpsplatform Elsloo laat bij monde van secretaris John Trienes weten dat men toejuicht dat de burger inspraak krijgt bij de inrichting van de openbare ruimte, het groenbeleidsplan en tal van andere op til staande zaken. "Maar in het geval van deze dorpsschouw hebben we kritisch gereageerd naar de gemeente" aldus John Trienes.

Die vervolgt met "het Dorpsplatform is tegen alle afspraken in, niet betrokken bij de organisatie van deze schouw. Want dan hadden we een andere aanpak voorgesteld, een andere startlocatie en een andere dag en tijdstip. Hoe wil je nou binnen 2,5 uur heel Elsloo en buitengebied schouwen... te voet!"
Een woordvoerder van de gemeente laat desgevraagd weten dat er sprake is van miscommunicatie en dat het Dorpsplatform in de toekomst wel nauw betrokken wordt bij soortgelijke initiatieven.

Elsloo 01 BertRamakers

Dorpsschouw en groenbeleidsplan
Afgelopen weken hebben er inwonersavonden ten behoeve van het groenbeleidsplan plaatsgevonden. Het groenbeleidsplan geeft een totaalvisie voor de langere termijn op de gewenste ontwikkeling van het openbare groen. De dorpsschouw gaat enkel over het beheer van de openbare ruimte, zoals bijvoorbeeld het snoeien van beplanting, het repareren van losliggende tegels in voetpaden, het bestrijden van onkruid en het legen van prullenbakken.

Dorpsschouw
Tijdens een dorpsschouw wordt op locatie gezamenlijk over het beheer van de openbare ruimte gesproken. Lopend wordt de openbare ruimte bekeken en waarbij inwoners hun mening en waardering erover kunnen uitspreken.

In verband met de organisatie van de bijeenkomsten worden geïnteresseerden gevraagd zich aan te melden via onder vermelding van ‘Dorpsschouw + uw kerngebied’.

Guus Peters geridderd

GuusPetersOns lid van de werkgroepen Jong & Oud en Cultuur & Recreatie, Guus Peters, is vandaag gedecoreerd als lid in de orde van Oranje Nassau.

Zoals bekend is Guus aktief in allerlei besturen van verenigingen en instellingen (o.a. Aelserlei, Streekmuseum, Oranjecomité, Dorpsplatform Aelse, Regiment Graaf d’Arberg). Zijn heemkundige kennis brengt hij steeds op vele wijzen voor het voetlicht.

Redenen genoeg voor de Koning om hem een lintje toe te kennen.

In gesprek met...

Maandagavond 23 mei 2016 gingen een twintigtal dorpsgenoten in gesprek met Michiel Verhulst van Apotheek Medisch Centrum Elsloo.

Dit is een zelfstandige apotheek die nauw samenwerkt met de huisartsen in het medisch centrum en die in Geulle. Gezien de kleine setting en de bijdrage van interviewer Wim Cremers van TVLimburg werd het een geanimeerd gesprek. En dat is nu ook juist de bedoeling van de serie "In gesprek met..."

apotheker 2016

De bezoekers stelden ter zake doende vragen en apotheker Michiel Verhulst gaf daarop duidelijke antwoorden. Voorafgaand gaf hij een transparante uiteenzetting over de routing, de weg die een recept bewandelt vanaf de bestelling bij de huisarts of specialist tot overhandiging aan de patiënt.

Ook de declaratie van medicijnen kwam uitvoerig aan de orde, met name ook de uitgiftekosten. De apotheker wist voldoende helder te maken dat dit geen geldklopperij en pure winst is, maar dat hij daar alle kosten mee moet dekken: personeel, huur, energie etc. De winstmarge op de medicijnen is maar heel klein.

Natuurlijk kwam ook de soms lange wachttijd aan de orde. Dat kan in de regel alleen gebeuren als de assistente het recept nog moet klaar maken of contact moet opnemen met huisarts of specialist. Verhulst benadrukt dat het streven is dat iedereen binnen enkele minuten na binnenkomst te woord wordt gestaan. "Bij drukte is het alle hens aan dek, zodat alle balies in gebruik zijn"
En voor de patiënten met herhaalmedicatie of niet spoedeisende medicatie verwijst hij naar de Pharmaself, de medicatieautomaat waar men 7 dagen per week, 24 uur per dag kostenloos terecht kan.

Na afloop waren alle partijen het er over eens dat het een zeer geslaagde avond was die herhaling verdiend. Als u dus de komende tijd op verjaardagen niet alleen maar geklaag over de apotheek hoort... dan weet u dat er iemand op "In gesprek met...." is geweest.

Lees meer

In gesprek met...

Na de succesvolle avond “In gesprek met apotheker Michiel Verhulst”, vond op maandag 11 juli 2016 -daags na de eclatante zege van Tom Dumoulin in de Tour de France- een volgende “In gesprek met...”plaats. Oud-profwielrenner en ploegleider Henk Steevens (04.10.1931) ging in gesprek met interviewer Wim Cremers en het ongeveer 60-koppig publiek, van jong tot oud.

Henk heeft maar een klein zetje nodig om een spraakwaterval op gang te laten komen. Anderhalf uur lang hing iedereen aan zijn lippen. De anekdotes van vroeger werden kundig opgerakeld door Wim Cremers en samen zorgden zij regelmatig voor daverende lachsalvo's.
Huub Breuls had de ruimte mooi aangekleed met een deel van zijn unieke verzameling wielershirts; bedankt daarvoor!

Kortom, een boeiende avond met een rasverteller. En dat smaakt naar meer: a.s. donderdag 14 juli kunt u samen met Henk op groot scherm naar de Mont Ventoux etappe kijken. Depart om 14.00 uur in de permanence Maaslandcentrum.

Lees meer

Steunpunt Mantelzorg

SteunpuntMantelzorg 2Je bent jong en zorgt voor iemand? Wat een geluk dat jij er bent!
Steunpunt Mantelzorg Zuid vraagt met de waarderingsactie ‘Wat een geluk dat jij er bent!’ in de gemeente Stein aandacht voor kinderen en jongeren die opgroeien in een gezin waar een familielid ziek is en/of een beperking heeft. Het is belangrijk dat hun inzet en betrokkenheid wordt gezien en er ook af en toe aan de jonge mantelzorger gevraagd wordt hoe het met hem of haar gaat. Door een kind of jongere te verrassen met het ‘Wat een geluk dat jij er bent!’-pakket kan iedereen uit de omgeving van de jonge mantelzorger zoals familie, leerkrachten, vrienden en vriendinnen, thuiszorgmedewerkers of huisartsen zijn of haar waardering laten blijken.

Iedereen kan dus een jonge mantelzorger in de leeftijd van 7 tot 25 jaar, die zorgt voor een inwoner uit de gemeente Stein, aanmelden voor deze actie. De jonge mantelzorger ontvangt dan een mooi postpakket met gesponsorde cadeautjes. U kunt hem of haar aanmelden per mail via , via de website www.voorjongemantelzorgers.nl of per telefoon: 043 – 321 50 46.

Workshop Social Media op 18 april

Social Media Elsloo (o.a. Facebook, LinkedIn, Twitter) zijn erg populair. Het aantal gebruikers blijft stijgen. Maar hoe ga je er mee om. Hoe werkt het? Hoe zit het precies? Wilt u er kennis mee maken?
Voor iedereen die iets wil met Social Media of die er iets meer van wil weten, heeft het Dorps Ontmoetingscentrum Elsloo in samenwerking met Gilde Westelijke Mijnstreek een bijeenkomst georganiseerd waar u informatie hierover kunt krijgen.Social Media Elsloo 43347911 s

De volgende onderwerpen worden behandeld:
• Wat zijn social media?
• Hoe zijn ze ontstaan?
• De ontwikkeling van de social media
• Welke soorten zijn er?
• Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Snapchat
• Wat kan IK ermee?
• Gevaren van Social Media
• Kansen van Social Media

Deze leerzame bijeenkomst vindt plaats op maandagavond 18 april a.s. van 19.30 tot 22.00 uur in het Maaslandcentrum, Burg. Maenenstraat 45 in Elsloo. De kosten voor deze avond bedragen € 6,50, inclusief een kopje koffie/thee in de pauze. De workshop wordt gegeven door John Teheux.
U kunt zich digitaal aanmelden op de website www.dorpsplatform-elsoo.nl of stuur een e-mail naar . Of meld u aan via een aanmeldingsformulier verkrijgbaar bij het Maaslandcentrum.

Onze Partners

adviseren-faciliteren-participeren-subsidieëren

Gemeente Stein

het Stein van morgen
strategische toekomstvisie
Eigen Kracht

Gilde

Gilde Westelijke Mijnstreek
kennis, kunde en ervaring
belangeloos overdragen

PIW

Partners in Welzijn
informatie-hulp-steun
ontmoeting-creativiteit-etc

VU

Volks Universiteit
ontspanning door inspanning
leren voor je plezier

Maaslandcentrum

DorpsOntmoetingsCentrum
cursussen-lezen-eten-gezellig
het samen zelf doen!

Het samen zelf doen! Meer weten?