Samen

met elkaar, eensgezind, gezamenlijk, tegelijk, een geheel vormend, gelijk, gemeenschappelijk, in dezelfde tijd, in gezelschap, met z’n allen

Zelf

de kern van de persoonlijkheid, in eigen persoon, persoonlijk, eigenhandig, identiteit, innerlijk, persoonsbenaming, aanwijzend voornaamwoord

Doen

in actie komen, maken, uitvoeren, volbrengen, bewerkstelligen, bedrijven, handelen, werken, functioneren, in praktijk brengen, uitwerken

  • elsloo-vergezicht
  • elsloovergezicht2
  • elsloo-kasteelpark
  • elsloo-kasteelpark2
  • oud-elsloo

Dienstenvoucher Huishoudelijke Hulp Toelage

Om de werkgelegenheid bij thuishulporganisaties te behouden is door het ministerie van VWS een tijdelijke regeling in het leven geroepen: de Huishoudelijke Hulp Toelage.

Inwoners die voor de regeling in aanmerking komen, kunnen sinds 1 mei 2016 tegen een aantrekkelijk tarief professionele hulp bij het huishouden inkopen.

De gemeenteraad heeft onlangs besloten om deze regeling te verlengen met drie jaar (2017, 2018, 2019) en om deze regeling op onderdelen aan te passen. De regeling geldt in principe tot en met 31-12-2019
Voor de regeling geldt het principe op=op.

De gemeente heeft subsidie gekregen voor deze regeling. Als het geld op is, kunnen er geen extra vouchers meer worden bijgekocht.
Dit zal uiteraard tijdig gecommuniceerd worden. Hieronder leest u hoe de regeling m.i.v. 01 april 2017 werkt.

Kosten?
Een dienstenvoucher geeft recht op 1 uur hulp in het huishouden bij een, door de gemeente gecontracteerde, aanbieder naar keuze. U betaalt zelf slechts een bijdrage van €5,00 per dienstenvoucher (1 uur) en de gemeente vult het restantbedrag aan tot het werkelijke uurtarief. Er mogen maximaal 30 vouchers per jaar afgenomen worden.
In 2017 zijn vanaf 1 april 2017 de eerste 10 vouchers gratis.

Wie kan gebruik maken van de dienstenvoucher?
U kunt gebruik maken van de dienstenvoucher als u:
a. een Wmo indicatie heeft, of
b. mantelzorger bent en geregistreerd staat bij het steunpunt mantelzorg.

Voor welke werkzaamheden kan de voucher gebruikt worden?
Werkzaamheden voor het schoon en leefbaar houden van het huis. Dus reguliere schoonmaak werkzaamheden.
Samen met de aanbieder kan de klant de exacte werkzaamheden afstemmen. De voucher is niet bedoeld voor werkzaamheden die buiten de huishoudelijke hulp vallen (zoals bijvoorbeeld het onderhouden van de tuin of het opruimen van de schuur).

Hoe kan de dienstenvoucher gebruikt worden?
Geregistreerde mantelzorgers en Wmo geïndiceerden kunnen de dienstenvouchers inzetten voor extra schoonmaakwerkzaamheden. Er mogen per persoon maximaal 30 vouchers per jaar afgenomen worden. In 2017 ontvangt men 10 gratis vouchers (van de 30). De werkzaamheden worden afgestemd tussen u en de zorgaanbieder.

Het kan zo zijn dat de ene zorgaanbieder bepaalde taken wel uitvoert en andere niet. De aanbieder bekijkt in afstemming met u welke hulp kan worden ingezet. Dit kan betekenen dat niet uw vertrouwde hulp wordt ingezet gezien de verwachte toename in de vraag.
Het kan zijn dat de aanbieder van uw keuze tijdelijk onvoldoende mensen heeft om hulp te leveren. De aanbieder kijkt in dat geval of een andere organisatie wel hulpen beschikbaar heeft.

Hoe kan ik dienstenvouchers aanschaffen?
U kunt de dienstenvouchers verkrijgen via aanmelding op de website van de uitvoeringsorganisatie Zorglokaal. De link luidt www.portaal.diensten-voucher.nl.
Via een IDEAL-betaling kunt u de dienstenvouchers rechtstreeks aankopen. De eerste 10 vouchers in 2017 zijn gratis. Vervolgens neemt de aanbieder van uw keuze binnen 5 dagen contact met u op.

Hulp bij het aanvragen van de vouchers
Wanneer het niet lukt om zelf om deze digitale dienstenvouchers aan te vragen dan kunt u ondersteuning krijgen van de cliëntondersteuners van Partners in Welzijn (PIW).

In dit kader zijn er door PIW spreekuren ingericht waarbij u direct ondersteuning kan krijgen bij het aanvragen van de dienstenvouchers.

Hieronder ziet u wanneer en waar deze spreekuren plaatsvinden:

Woensdag 12 april Elsloo Maaslandcentrum 14.00-16.00 uur

Dinsdag 11 april Meers Bie Gerda (Kloosterstraat 19a) 10.00-12.00 uur | Dinsdag 11 april Stein De Grous 13.30- 16.00 uur | Donderdag 13 april Berg a/d MFC Berg a/d Maas, ruimte Oude garde 13.30 - 16.00 uur Maas |Dinsdag 4 april Urmond Urmonderhof, ruimte Tuinkamer 13.30-16.00 uur

PIW is tevens telefonisch bereikbaar op 046-4235335

Vragen?
Heeft u nog een vraag. Klik dan hier voor Vragen en Antwoorden >>
Kunt u het antwoord daarop niet vinden dan kunt u contact opnemen met Zorglokaal tel 088-0079488.
U kunt ook eventueel contact opnemen met de gemeente, contactpersoon informatie Huishoudelijke Hulp Toelage via 046-4359393

Afbeelding Auteursrecht: serezniy / 123RF Stockfoto

Cursussen & Workshops voorjaar 2018

Inschrijven op cursussen/workshops voorjaarsprogramma nu gestart

Als vervolg op eerdere succesvol uitgevoerde cursusprogramma’s start de werkgroep Dorps Ontmoetingscentrum, onderdeel van het Dorpsplatform Elsloo, binnenkort weer haar voorjaarsprogramma op. Ook in het komend cursusjaar wordt dit uitgevoerd met medewerking van Gilde Westelijke Mijnstreek en de Volksuniversiteit Maasland.

DOC Programma aanbod voorjaar 2018

Klik op overzicht voor vergroting.

U kunt zich nu aanmelden voor cursussen & workshops!
De activiteiten vinden plaats in het Dorps Ontmoetingscentrum in het Maaslandcentrum aan de Burg. Maenenstraat 45 in Elsloo. Wilt u op de hoogte blijven van het programma van Dorps Ontmoetingscentrum Elsloo en het nieuw aanbod meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief. Dit kan op de site van het Dorpsplatform Elsloo: www.dorpsplatform-elsloo.nl

Uitgebreidere informatie en beschrijving van de inhoud van de cursussen vindt u ook op de site: www.dorpsplatform-elsloo.nl onder “cursussen”. Daar kunt u zich ook digitaal aanmelden voor de cursussen en de workshops.
Aanmelden kan ook door bij het Maaslandcentrum, Burg. Maenenstraat 45, Elsloo een aanmeldformulier in te vullen.
Op de woensdagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 kunt u tijdens de inloopmiddagen van het Dorps Ontmoetingscentrum ook steeds nadere informatie krijgen.

Het verschuldigde cursusgeld dient tijdens de eerste les contant voldaan te worden.

INSCHRIJVEN KAN HIER >

Paasbrunch op Palmzondag 25 maart

Op zondagmiddag 25 maart 2018 a.s. wordt door de vrijwilligers van het Dorpsplatform Elsloo een Paasbrunch georganiseerd in het Maaslandcentrum aan de Burg. Maenenstraat in Elsloo.
Er is gezorgd voor een leuke muzikale omlijsting.

Aanvang 12.00 uur, zaal open 11.45 uur.
Kosten voor deelname € 10,- per persoon, inclusief koffie en thee.
Kaarten zijn (zolang de voorraad strekt) in de voorverkoop verkrijgbaar in het Maaslandcentrum.

Photo by Alexandra Gorn on Unsplash

In gesprek met... Harie Rouvroye

Over Elsloo in de 2e Wereldoorlog

Na de eerdere succesvolle thema-avonden, wil de werkgroep DOC-Elsloo jullie graag uitnodigen voor een volgend "In gesprek met..... Harry Rouvroye"

Wij zijn verheugd dat Harry Rouvroye graag met u in gesprek wil gaan over zijn ervaringen in de 2e Wereldoorlog. Over Aelse in de tijd en hoe het tot zijn gigantische verzameling over de oorlog is gekomen.
Harry zal als ooggetuige onder andere vertellen over zijn herinneringen aan het Engelse vliegtuig dat is neergestort in Elsloo. Over de vernielde brug van het Julianakanaal. En meer van deze herinneringen.

Op de website van het Streekmuseum krijgt u al een indruk van zijn oorlogscollectie; die hij overigens aan het Streekmuseum geschonken heeft.

Nieuwsgierig naar het verhaal van Harry Rouvroye en wilt u ook in gesprek met hem over Aelse in de oorlog, kom dan op woensdag 14 maart naar "In gesprek met..... Harry Rouvroye"!
De bijeenkomst start om 19.30 uur in het DOP-Elsloo in het Maaslandcentrum, Burg. Maenenstraat 45 in Elsloo.
Er zijn geen kosten aan verbonden, maar een vrije gave is mogelijk.

Wij verzoeken vriendelijk om vooraf aan te melden op www.dorpsplatform-elsloo.nl  of via een e-mail naar
Aanmelden bij het Maaslandcentrum kan ook.

header categorie

Cursus Basisvaardigheden Computer

Docent: Jacco Zipp (Volksuniversiteit Maasland)

Duur: 4 ochtenden en 4 middagen

Dagen: Maandagen 12 + 19 + 26 juni en 3 juli 2017 

Tijd: van 10.00 tot 12.00 uur + van 13.00 tot 15.00 uur

Cursusplaats: Maaslandcentrum Elsloo

Kosten: GRATIS deelname

Aantal deelnemers: max 8

Aanmelden: via Dorpsplatform >

vumlogo3


Nader info volgt

Workshop Knutselen - werken met beton- en roestverf

Docent: Ans Oosterling

Duur: 1 middag

Dagen: donderdag 20 april 2017 

Tijd: van 14.00 tot 15.30 uur

Cursusplaats: Maaslandcentrum Elsloo

Kosten: Euro 8,50

Aantal deelnemers: onbeperkt

Aanmelden: via Dorpsplatform >


Voor verschillende doelgroepen organiseert het Elsloos Dorps Ontmoetingscentrum in het Maaslandcentrum diverse knutselbijeenkomsten. Docente Ans Oosterling geeft instructies en zorgt voor de materialen. 

Op het programma staan de volgende bijeenkomsten: 
- Werken met beton- en roestverf, 20 april, 14.00 to 15.30 uur, € 8,50 
- Werken met foamklei, zaterdag 22 april, 14.00 tot 15.30 uur, € 5- (kinderen) 
- Vogelhuisjes decoreren, 26 april, 19.30 tot 22.00 uur, € 8,50 
- Vrije keuze, 11 mei, 19.30 tot 22.00 uur, € 8,50 

De te gebruiken materialen zijn in de prijs inbegrepen U kunt zich aanmelden op de site www.dorpsplatform-elsloo.nl of door een e-mail te sturen naar .
Ook kunt u bij het Maaslandcentrum een papieren aanmeldformulier invullen.Cursus Surinaams Koken

Docent: Ruth Lemmens

Duur: 3 middagen

Dagen: donderdagen 20 april en 4 + 18 mei 2017 

Tijd: van 13.30 tot 17.00 uur

OF

Duur: 3 avonden

Dagen: vrijdagen 28 april en 12 + 26 mei 2017

Tijd: van 18.30 uur tot 22.00 uur

Cursusplaats: Maaslandcentrum Elsloo

Kosten: Euro 54 voor 3 cursusdagen inclusief afsluitend diner

Aantal deelnemers: onbeperkt

Aanmelden: via Dorpsplatform >


Wilt u samen met anderen smaakvolle Surinaams gerechten leren klaar maken? En daarna deze in een goede sfeer lekker verorberen?
Dan kunt u terecht in het nieuwe Dorps Ontmoetingscentrum in het Maaslandcentrum aan de Burg. Maenenstraat in Elsloo.

Javaanse Sowto soep, Creoolse Kousenband met Zoutvlees, Kokos Orgeade, Bakkeljouw Balletjes, Chinese Kip, Roti’s met Massala Kip, Cassave Soep, Hindoestaanse Bara’s en Tropische Fruitbowl zijn enkele van de gerechten die u gaat bereiden onder de bezielende instructies van Ruth Lemmens-Amzand.

De kookworkshops, die afgesloten worden met een gezamenlijk diner, worden gegeven op:
Middagen: donderdag 20 april, 4 en 18 mei van 13.30 tot 17.00 uur of
Avonden: vrijdag 28 april, 12 en 26 mei van 18.30 tot 22.00 uur

De kosten bedragen voor de drie bijeenkomsten € 54,- inclusief diners.

U kunt zich aanmelden op de site www.dorpsplatform-elsloo.nl of door een e-mail te sturen naar .
Ook kunt u bij het Maaslandcentrum een papieren aanmeldformulier invullen. 

Workshop Knutselen - werken met foamklei

Docent: Ans Oosterling

Duur: 1 middag

Dagen: zaterdag 22 april 2017 

Tijd: van 14.00 tot 15.30 uur

Cursusplaats: Maaslandcentrum Elsloo

Kosten: Euro 5

Aantal deelnemers: onbeperkt

Aanmelden: via Dorpsplatform >


Voor verschillende doelgroepen organiseert het Elsloos Dorps Ontmoetingscentrum in het Maaslandcentrum diverse knutselbijeenkomsten. Docente Ans Oosterling geeft instructies en zorgt voor de materialen. 

Op het programma staan de volgende bijeenkomsten: 
- Werken met beton- en roestverf, 20 april, 14.00 to 15.30 uur, € 8,50 
- Werken met foamklei, zaterdag 22 april, 14.00 tot 15.30 uur, € 5- (kinderen) 
- Vogelhuisjes decoreren, 26 april, 19.30 tot 22.00 uur, € 8,50 
- Vrije keuze, 11 mei, 19.30 tot 22.00 uur, € 8,50 

De te gebruiken materialen zijn in de prijs inbegrepen U kunt zich aanmelden op de site www.dorpsplatform-elsloo.nl of door een e-mail te sturen naar .
Ook kunt u bij het Maaslandcentrum een papieren aanmeldformulier invullen.Workshop Knutselen - vogelhuisjes decoreren

Docent: Ans Oosterling

Duur: 1 avond

Dagen: donderdag 26 april 2017 

Tijd: van 19.30 tot 22.00 uur

Cursusplaats: Maaslandcentrum Elsloo

Kosten: Euro 8,50

Aantal deelnemers: onbeperkt

Aanmelden: via Dorpsplatform >


Voor verschillende doelgroepen organiseert het Elsloos Dorps Ontmoetingscentrum in het Maaslandcentrum diverse knutselbijeenkomsten. Docente Ans Oosterling geeft instructies en zorgt voor de materialen. 

Op het programma staan de volgende bijeenkomsten: 
- Werken met beton- en roestverf, 20 april, 14.00 to 15.30 uur, € 8,50 
- Werken met foamklei, zaterdag 22 april, 14.00 tot 15.30 uur, € 5- (kinderen) 
- Vogelhuisjes decoreren, 26 april, 19.30 tot 22.00 uur, € 8,50 
- Vrije keuze, 11 mei, 19.30 tot 22.00 uur, € 8,50 

De te gebruiken materialen zijn in de prijs inbegrepen U kunt zich aanmelden op de site www.dorpsplatform-elsloo.nl of door een e-mail te sturen naar .
Ook kunt u bij het Maaslandcentrum een papieren aanmeldformulier invullen.


 

Workshop Knutselen - vrije keuze

Docent: Ans Oosterling

Duur: 1 avond

Dagen: donderdag 11 mei 2017 

Tijd: van 19.30 tot 22.00 uur

Cursusplaats: Maaslandcentrum Elsloo

Kosten: Euro 8,50

Aantal deelnemers: onbeperkt

Aanmelden: via Dorpsplatform >


Voor verschillende doelgroepen organiseert het Elsloos Dorps Ontmoetingscentrum in het Maaslandcentrum diverse knutselbijeenkomsten. Docente Ans Oosterling geeft instructies en zorgt voor de materialen.

Op het programma staan de volgende bijeenkomsten:
- Werken met beton- en roestverf, 20 april, 14.00 to 15.30 uur, € 8,50
- Werken met foamklei, zaterdag 22 april, 14.00 tot 15.30 uur, € 5- (kinderen)
- Vogelhuisjes decoreren, 26 april, 19.30 tot 22.00 uur, € 8,50
- Vrije keuze, 11 mei, 19.30 tot 22.00 uur, € 8,50

De te gebruiken materialen zijn in de prijs inbegrepen U kunt zich aanmelden op de site www.dorpsplatform-elsloo.nl of door een e-mail te sturen naar .
Ook kunt u bij het Maaslandcentrum een papieren aanmeldformulier invullen.


 

Italiaanse Avond

Presentatie: Edith Zane

Duur: 1 avond

Dagen: donderdag 8 juni 2017 

Tijd: van 19.30 tot 22.00 uur

Cursusplaats: Maaslandcentrum Elsloo

Kosten: Euro 7,50 inclusief Prosecco proeverij met bijbehorende hapjes

Aantal deelnemers: onbeperkt

Aanmelden:  of telefonisch (046) 437-6939 


Italiaanse Avond met wijn, hapjes, verhalen en foto’s

Op donderdag 8 juni vanaf 19.30 uur vindt in het Dorps Ontmoetingscentrum in het Maaslandcentrum in Elsloo een Italiaanse Avond plaats met wijn en verhalen.

Edith Zane uit Elsloo neemt u mee naar de stad Venetië, de omringende eilanden en de wijngaarden van het achterland. Leer meer over de stad van de duizend bruggen, het beroemde glaswerk van Murano, het kant uit Burano en natuurlijk de heerlijke Proseccowijn uit de valleien van de provincie Veneto.

De prijs is 7,50 euro inclusief Proseccoproeverij met bijbehorende hapjes. Ter plekke te voldoen.

Tijdens deze avond zorgt kunstschilder Ger Trienes uit Catsop mede voor de Italiaanse sfeer door zijn werken met als thema Italië te exposeren.

Gelieve vooraf aan te melden: Via email:  of telefonisch: (046) 4376939

Decoraties maken (alleen voor 65-plussers)

Docent: Tinie Lebens van Volksuniversiteit Maasland

Duur: afzonderlijke workshops

Dagen: 9 juni en 22 juni 2016 

Tijd: van 14.00 tot 16.00 uur (9 juni) of 14.30 tot 16.30 uur (22 juni)

Cursusplaats: Maaslandcentrum Elsloo

Kosten: 5 Euro per workshop van 1 dagdeel, inclusief lesmaterialen en een kopje koffie of thee in de pauze

Aantal deelnemers: 

Aanmelden: via website VU Maasland >

vumlogo3


9 juni: kralenketting maken met bijbehorende armband

22 juni: thema zonnebloemen

 

De digitale snelweg op (alleen voor 65-plussers)

Docent: Volksuniversiteit Maasland

Duur: 4 dagdelen

Dagen: Donderdagen 1 - 8 - 22 - 29 juni 2016 

Tijd: van 14.00 tot 16.00 uur

Cursusplaats: Maaslandcentrum Elsloo

Kosten: 20 Euro voor de hele cursus, inclusief lesmaterialen en een kopje koffie of thee in de pauze

Aantal deelnemers: 

Aanmelden: bij Volksuniversiteit Maasland >

vumlogo3


Leren omgaan met het tablet en de praktische vertaalslag leren maken naar toepassingen in het dagelijks leven zoals internetbankieren, je Digi D, aankopen via internet, wachtwoorden, veiligheid.

 

Franse les (alleen voor 65-plussers)

Docent: Volksuniversiteit Maasland

Duur: 6 dagdelen

Dagen: woensdagen 4 + 11 + 18 + 25 mei en 1 + 8 juni 2016 

Tijd: van 14.00 tot 15.30 uur

Cursusplaats: Maaslandcentrum Elsloo

Kosten: info volgt, inclusief lesmaterialen en een kopje koffie of thee in de pauze

Aantal deelnemers: 

Aanmelden: via Dorpsplatform Elsloo >

vumlogo3


Frans voor 65-plussers

Wat is het toch leuk om een vreemde taal te spreken. Maar wat te doen als de kennis en de woordschat zijn weggezakt? Geen nood.

De inhoud van deze lessen wordt toegespitst op het thema vakantie. Zo komt het gebruik van de Franse taal aan de orde o.a. in het openbaar vervoer, in restaurants, in winkel, in hotels. 

Aelser plat: laeze en sjrieve

Docent: Jo Dohmen

Duur: 4 dagdelen

Dagen: woensdagavonden 19 + 26 april en 3 + 17 mei 2017

Tijd: van 19.30 tot 21.30 uur

Cursusplaats: Maaslandcentrum Elsloo

Kosten: Euro 20 totaal voor de 4 avonden inclusief de lesmaterialen

Aantal deelnemers: minimaal 10 maximaal 15 (meer deelnemers = meer groepen)

Aanmelden: via aanmeldingsformulier op onze website >


Sajelgezet

In Aelse weurt nog hjèl väöl plat gespraoke. In de vastelaovestied weurt auch nog väöl in ’t dialek gesjreeve. Menige Aelsenaer watts-app in ’t plat. Dat is neet altied aeve gemèkkelik. Toch is ’t mit ein bitje meujte good te ljèrre.

In eine ongedwonge sfeer zulle de kursiste saame mit kursusleider Jo Dohmen zich verdeepe in ’t Aelser plat. Gesjreeve zal waere in de spellingsregels wie “Veldeke” die es richlien aangeuf. Daomit kèntste in eeder Limburgs dialek zwa sjrieve dat angere ’t good kènne laeze. Eine taalknobbel höb geer dao neet veur nwèddig.

Inhoud van de kursus:
- Op ein gooj meneer tekste ljèrre sjrieve in ’t dialek
- Good dialek-tekste kènne laeze
- Wat zeen de regels; tips en aezelbrökskes
- Info euver ’t Aelser en ’t Limburgs dialek
- Wat zeen echte Aelser weurd en gezègdes

Deze cursus van het Dorpsplatform Elsloo vindt plaats in het Maaslandcentrum op 19 en 26 april en 3 en 17 mei, telkens van 19.30 tot 21.30 uur (15 minuten koffiepauze)
De kosten zijn € 20,- Lesmateriaal inbegrepen.

U kunt zich aanmelden op de site www.dorpsplatform-elsloo.nl of door een e-mail te sturen naar . Ook kunt u bij het Maaslandcentrum een papieren aanmeldformulier invullen

Moestuintjes in Schuttersdreef

Bewoners van de wijk Schuttersdreef hebben bij de gemeente een plan ingediend om in plaats van het slecht onderhouden openbaar groen, moestuinbakken te maken. Niet alleen leuk om te zien, maar ook prima voor de sociale cohesie in de wijk.

Inmiddels heeft het gemeentebestuur het plan goedgekeurd en een startsubsidie verstrekt. Op 10 november werd een informatieavond voor bewoners gehouden. Binnnekort hier een verslag van deze avond.

oogst 2016

De oogst in 2016?

Onze Partners

adviseren-faciliteren-participeren-subsidieëren

Gemeente Stein

het Stein van morgen
strategische toekomstvisie
Eigen Kracht

Gilde

Gilde Westelijke Mijnstreek
kennis, kunde en ervaring
belangeloos overdragen

PIW

Partners in Welzijn
informatie-hulp-steun
ontmoeting-creativiteit-etc

VU

Volks Universiteit
ontspanning door inspanning
leren voor je plezier

Maaslandcentrum

DorpsOntmoetingsCentrum
cursussen-lezen-eten-gezellig
het samen zelf doen!

Uw cookies instelling

Het samen zelf doen! Meer weten?