Samen

met elkaar, eensgezind, gezamenlijk, tegelijk, een geheel vormend, gelijk, gemeenschappelijk, in dezelfde tijd, in gezelschap, met z’n allen

Zelf

de kern van de persoonlijkheid, in eigen persoon, persoonlijk, eigenhandig, identiteit, innerlijk, persoonsbenaming, aanwijzend voornaamwoord

Doen

in actie komen, maken, uitvoeren, volbrengen, bewerkstelligen, bedrijven, handelen, werken, functioneren, in praktijk brengen, uitwerken

  • elsloo-vergezicht
  • elsloovergezicht2
  • elsloo-kasteelpark
  • elsloo-kasteelpark2
  • oud-elsloo

Denk mee over ons Erfgoed

Denk mee over het erfgoed in de gemeente Stein
Het erfgoed draagt bij aan de belevingswaarde van uw omgeving en is in grote mate bepalend voor het karakter en de identiteit van een kern of dorp. Deze identiteit koestert de gemeente Stein en willen we graag zoveel mogelijk behouden. Daarom willen we samen met u het komende jaar nadenken over hoe in de toekomst met dit cultuurhistorische erfgoed om te gaan.

Meester van ElslooWat verstaan we onder erfgoed?
Cultuurhistorische erfgoed en monumenten zijn overblijfselen uit het verleden die iets vertellen over de geschiedenis van de gemeente, de verschillende kernen en hun inwoners.
Het is dus breder dan de term 'monument', die in hoofdzaak voor gebouwen gebruikt wordt, maar omvat onder andere ook landschappen, oude wegen, nederzettingsstructuren, monumentaal groen, archeologisch erfgoed etc..

Voor en met de inwoners
Omdat het erfgoed deel uitmaakt van de samenleving en het dus ook u aangaat, is het belangrijk om samen na te denken over het erfgoed van de toekomst. Uiteraard mogen ook de historische verenigingen en amateurhistorici hierbij niet ontbreken aangezien ook zij een waardevolle bijdrage leveren aan het behoud van dit erfgoed.

Denk mee!
Bent u geïnteresseerd in het Steinse erfgoed en wilt u meedenken over de toekomst in Stein? Kom dan naar de startbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook meer uitleg gegeven over het verdere traject.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 23 november 2016 om 19.00 uur in het Archeologie Museum aan de Hoppenkampstraat 14 A in Stein.

Meld u vooraf aan via . En geef daarbij gelieve aan met hoeveel personen u komt. Aanmelden is mogelijk tot vrijdag 18 november 2016.

Volontario Event vrijdag 25 november

Op vrijdag 25 november start om 16.00 uur in het Maaslandcentrum voor de tweede keer het Volontaria Event. Dan kunnen vrijwilligers en mantelzorgers hun welverdiende volo's bij 23 bedrijven inwisselen voor een cadeau naar keuze of doneren aan hun vereniging.

logo volontario 2

In de grote zaal zullen verder 10 stichtingen aanwezig zijn met interessante informatie. Ga op tijd, want met bijna 800 geregistreerde vrijwilligers en mantelzorgers belooft het een groot feest te worden.

Tot 19.30 uur kunnen de VOLO-cheques ingeleverd worden voor de echte VOLO's en tot 20.00 uur zullen de lokale bedrijven hun producten en diensten op hun stand aanbieden.
Tevens zal om 19.30 de trekking van de grote tombolaprijzen plaatsvinden.

Enkele belangrijke data voor volo-spaarders:
15 november: alle goedgekeurde uren tot en met 15-11 worden geteld en naar volo's vertaald
19 november: de volo-cheques worden naar alle geregistreerde vrijwilligers en mantelzorgers verstuurd

Om 20.00 uur zal de burgemeester de markt officieel sluiten en de waarderingsfeestavond openen. Tijdens deze avond zullen diverse lokale verenigingen en stichtingen acte de precense geven.
De gemeente Stein zal tevens de Sport-en Cultuur prijzen uitreiken. Stemmen kan nog tot en mer 12-11 op www.gemeentestein.nl/waarderingsactiviteit
Vanaf 23.00 uur zal de huis-DJ zijn best doen om alle beentjes van de vloer te krijgen.

Hieronder een interview met de mensen achter Volontario.

Filmmiddag DOC woensdag 13 december

Op woensdag 13 december wordt tijdens de Inloopmiddag in het Dorps OntmoetingsCentrum (DOC Elsloo, op locatie Maaslandcentrum) als extra activiteit een film vertoond.

Dit gebeurt in een aparte ruimte, zodat de andere activiteiten gewoon door kunnen gaan. De film duurt één uur en drie kwartier (inclusief een kleine pauze) en is voor iedereen gratis toegankelijk.
U hoeft nergens lid van te zijn, u bent van harte welkom! Aanvang 14.00 uur.

De film: Hachi
Een aangrijpende film met een pakkend verhaal en in de hoofdrol Richard Gere.
Op een avond vindt docent Parker Wilson (Gere) een hondje op het station. Hij neemt het beestje mee naar huis en al snel raakt hij verknocht aan Hachi. De slimme hond wacht elke avond trouw op het station tot de trein van Wilson aankomt. Tot op een dag....
Een waargebeurd, hartverwarmend verhaal.
Engelse versie met Nederlandse ondertiteling.

Kerstdiner voor alleenstaanden

Op donderdag 21 december organiseert de werkgroep Dorps Ontmoetingscentrum (DOC Elsloo) van het Dorpsplatform Elsloo een kerstdiner voor alleenstaanden.

De vrijwilligers van de kookgroep zullen in samenwerking met de beheerster van het Maaslandcentrum maar liefst een vijfgangendiner bereiden. De vrijwilligers zullen ook het eten uitserveren. Het diner begint om 17.00 uur

Door deze vrijwillige inzet kan het diner aangeboden worden voor € 7,50 per persoon, inclusief welkomstdrankje, exclusief overige consumpties.
Er kunnen maximaal 60 alleenstaanden deelnemen.

Kaarten zijn verkrijgbaar in het Maaslandcentrum. Het motto hierbij is: wie het eerst komt, wie het eerst maalt: op = op.

Ontmoet elkaar op het kerstdiner: het wordt sfeervol en gezellig.

 

Koken & Eten

Koken & Eten in Kerstsfeer

Door een gulle geste van Jumbo Supermarkten Nederland kunnen we een 40-tal maaltijden bereiden voor met name alleenstaanden uit Elsloo.

Het Dorpsplatform gaat dat op donderdag 22 december doen in de kleine zaal van het Maaslandcentrum. 

Inmiddels zijn de mensen uitgenodigd en de bedoeling is dat zij SAMEN gaan koken en dan ook SAMEN de 40 bereide maaltijden gaan nuttigen.

Koken en Eten 49915944 s

 

Zujerleech

Nog een paar kaarten te koop!

Het Laagland Theater speelt op vrijdag 16 december in Schouwburg De Domijnen in Sittard het theaterstuk

ZUJERLEECH

Zujerleech vertelt een ingrijpend grotemensenverhaal vanuit de beleving van vier kinderen. De ontploffing van de NAK II bij DSM wierp in 1975 een schaduw over de Westelijke Mijnstreek. Het zijn altijd de kinderen, en hun veerkracht, die ons weer dichterbij het licht brengen. Bij ons eigen, innerlijke Zujerleech dat, net als de duizenden lichtjes van DSM, nooit uitdooft en schaduwen kan verdrijven. En, dat elke getroffen gemeenschap, ook 40 jaar na dato, soms nog goed kan gebruiken.

Een van de hoofdrollen wordt vervuld door Elslonaar Niels Lemmens. 
Kijk hier voor meer info over de voorstelling >

Zujerleech

Kaartje + busvervoer Elsloo-Sittard en terug kost voor Elslonaren slechts 10 Euro per persoon.
Haastige spoed is nu goed, want OP=OP

Medewerkers van het Dorpsplatform Elsloo kunnen gratis mee als dank voor bewezen diensten.

De voorstelling begint om 19.30 uur. De bus vertrekt om 18.30 uur vanaf het Maaslandcentrum.

Betalen contant bij vertrek.

Opgeven via deze link >

Enquete Veiligheid en Leefbaarheid

Buurtpreventie kan een bijdrage leveren aan het terugdringen van overlast, zwerfvuil, vernielingen en andere incidenten zoals woninginbraken. Bewoners kennen hun straat of buurt als geen ander. Zij weten vaak op welke tijdstippen bepaalde zaken zich voordoen. En wie het doen. Bewoners die zich in willen zetten voor hun buurt, zorgen voor extra ogen en oren in een wijk en vergroten de veiligheidsgevoelens. Het doen van goede meldingen draagt bij aan de opvolging van de melding. Samenwerken is daarbij het sleutelwoord om de leefbaarheid en sociale cohesie te behouden.Hieronder een enquete waarmee we inzicht willen krijgen over de mate van (on)veiligheid en leefbaarheid in uw buurt. 

Per 19 april 2016 hebben 44 inwoners de enquete ingevuld; bekijk hier de resultaten:

Files:
Enquete Buurtpreventie-Leefbaarheid-Veiligheid HOT
Date 2016-04-19 File Size 1.59 MB Download 695 Download

 

 

Wilt u zo vriendelijk zijn om die in te vullen? Alvast hartelijke dank voor uw medewerking!

Wilt u meer informatie over Buurtpreventie en het opzetten van zo'n team, neem dan contact op met het Dorpsplatform Elsloo >

 

Onze Partners

adviseren-faciliteren-participeren-subsidieëren

Gemeente Stein

het Stein van morgen
strategische toekomstvisie
Eigen Kracht

Gilde

Gilde Westelijke Mijnstreek
kennis, kunde en ervaring
belangeloos overdragen

PIW

Partners in Welzijn
informatie-hulp-steun
ontmoeting-creativiteit-etc

VU

Volks Universiteit
ontspanning door inspanning
leren voor je plezier

Maaslandcentrum

DorpsOntmoetingsCentrum
cursussen-lezen-eten-gezellig
het samen zelf doen!

Uw cookies instelling

Het samen zelf doen! Meer weten?