Hulp bij toegankelijkheid

Samen

met elkaar, eensgezind, gezamenlijk, tegelijk, een geheel vormend, gelijk, gemeenschappelijk, in dezelfde tijd, in gezelschap, met z’n allen

Zelf

de kern van de persoonlijkheid, in eigen persoon, persoonlijk, eigenhandig, identiteit, innerlijk, persoonsbenaming, aanwijzend voornaamwoord

Doen

in actie komen, maken, uitvoeren, volbrengen, bewerkstelligen, bedrijven, handelen, werken, functioneren, in praktijk brengen, uitwerken

Het CDL actief bij DOP Elsloo met computercursussen

U heeft het wellicht reeds gemerkt. Binnen het activiteitenplan van DOP Elsloo hebben tablets en computers hun plaats opgeëist.
Zo is er op de vrijdagochtend van 10:00-12:00 uur een inloop. Dan kunt u uw vragen over het gebruik van deze apparatuur stellen. Als het even kan krijgt u dan tips mee naar huis waarmee uw problemen opgelost kunnen zijn.

Het kan echter ook zijn dat u zich toch wat meer moet gaan verdiepen in de werking van deze apparatuur. Het CDL geeft daar allerlei cursussen voor. Cursussen voor beginners, maar ook de nu lopende cursus “Verdiepen met Windows” of de “IPad/Iphone”-cursus.
Samen oefenen met medecursisten helpt om voldoende vaardigheden te kunnen ontwikkelen. “Immers oefening baart kunst” en “oud geleerd is ook gedaan”.

Los van deze cursussen zijn DOP-Elsloo en CDL bereid om ook andere cursussen te organiseren. Zeker als daar voldoende belangstelling voor is. De maanden april, mei en juni bieden daar nog goede mogelijkheden voor. 

Punt39 500x172 medium res

Maak uw interesse kenbaar bij de CDL-vertegenwoordiger op de vrijdagochtend in ”Punt 39”, de voormalige bibliotheek naast het Maaslandcentrum, Burg. Maenenstraat 39, Elsloo.
Of vul tijdens de inloopmiddag (woensdagmiddag) het formulier in dat bij het DOP aanwezig is. Bij 3-4 aanmeldingen hebben we voldoende redenen om een cursus op te starten.

CDL computerlessen Elsloo

 

Het Dorpsplatform Elsloo biedt binnenkort weer haar voorjaarcursussen aan in het Maaslandcentrum en in Punt 39 te Elsloo. Nu alvast enige informatie over de startende samenwerking met het Computer Doe- en Leercentrum uit Beek.

Computer Doe- en Leercentrum
Is een organisatie die bestaat uit vrijwilligers met als doel 50-plussers met het gebruik van computers, tablets en smartphones op weg te helpen.
Het programma-aanbod is zeer gevarieerd: dat kan de eerste kennismaking met de computer zijn tot verdiepingscursussen en bij- en omscholing.
Er wordt steeds gewerkt in kleine groepen, zodat iedereen volop aandacht krijgt. 

Programma
Een greep uit het programma van CDL (Computer Doe- en Leercentrum): Internet en E-mail, Word, PowerPoint, Excel, Foto’s bewerken, etc.
Alle cursussen worden aangeboden in Elsloo.

Een van de medewerkers van CDL is elke vrijdagochtend (van 10.00 uur tot 12.00 uur) aanwezig in Punt 39 om iedereen te adviseren die vragen heeft over zijn computer, tablet, laptop of smartphone. U krijgt dan gratis hulp en advies. Uw probleem wordt opgelost of u krijgt gratis advies dan wel goede raad te horen.


Oproep hulp en ondersteuning bij computercursussen

Dorpsplatform Elsloo zoekt vrijwilligers die bereid zijn om ondersteuning te bieden aan mensen die deelnemen aan de computercursussen.
Het betreft cursussen die aangeboden worden door het Computer Doe- en Leercentrum (uit Beek) bij het Dorpsplatform Elsloo. De cursussen en ondersteuning worden gegeven in PUNT 39 (voormalige bibliotheek), Burg. Maenenstraat 39.
Voor meer informatie kunt u terecht op de inloopmiddagen op woensdagnamiddag van 14.00 tot 16.00 uur in PUNT 39.

VRIJE INLOOP MET COMPUTER, LAPTOP OF SMARTPHONE

Kom dan naar “Punt 39” in de voormalige “bieb” bij het Maaslandcentrum aan de Burg. Maenenstraat 39.
Elke vrijdagmorgen kunt u van 10.00 tot 12.00 uur vrij inlopen met al uw vragen over computer, tablet, laptop of smartphone. Voor de goede orde: er worden géén reparaties uitgevoerd!
U krijgt gratis hulp en advies over software, besturingssysteem, updates, backups etc. etc. Domme vragen bestaan niet…..

Deze activiteit van het Dorpsplatform Elsloo wordt uitgevoerd door een vrijwilliger van CDL, het Computer Doe en Leercentrum. 

In deze ruimte Punt 39 is ook de Open Boekenkast ingericht. Iedereen kan hier gratis boeken of tijdschriften brengen of halen. Ook kunt u gewoon binnenlopen om een praatje te maken met een van de vrijwilligers van het Dorps Ontmoetingscentrum. De koffie staat klaar.

Onze Partners

adviseren-faciliteren-participeren-subsidieëren

Gemeente Stein

Het Stein van morgen
Strategische toekomstvisie
Eigen Kracht

Gilde

Gilde De Graven
Kennis, kunde en ervaring
Belangeloos overdragen

PIW

Partners in Welzijn
Informatie-hulp-steun
Ontmoeting-creativiteit-etc

MLC

Maaslandcentrum
Dorps Ontmoetings Centrum
Het samen zelf doen!

CDL

Computer Doe- en Leercentrum
Cursussen-workshops-hulpinloop

Het samen zelf doen! Meer weten?

Contact