Samen

met elkaar, eensgezind, gezamenlijk, tegelijk, een geheel vormend, gelijk, gemeenschappelijk, in dezelfde tijd, in gezelschap, met z’n allen

Zelf

de kern van de persoonlijkheid, in eigen persoon, persoonlijk, eigenhandig, identiteit, innerlijk, persoonsbenaming, aanwijzend voornaamwoord

Doen

in actie komen, maken, uitvoeren, volbrengen, bewerkstelligen, bedrijven, handelen, werken, functioneren, in praktijk brengen, uitwerken

Cursussen & Workshops

Cursus Engelse conversatie (voor beginners)

Docent: Bert Bartholomeus (Volksuniversiteit Maasland)

Cursusplaats: Maaslandcentrum Elsloo

Aanmelden: via Dorpsplatform >

vumlogo3


Dorpsplatform Elsloo organiseert in samenwerking met de Volksuniversiteit Maasland de cursus "Engels, voor beginners"
4 lessen conversatie om eerste kennis van de Engelse taal op te doen of om uw kennis van de Engelse taal weer wat op te frissen.

Uw docent is Bert Bartholomeus. De cursus vindt plaats in het Maaslandcentrum in Elsloo en wordt gegeven op vrijdagochtenden en duurt 4 x 2 uur.

Zie het cursusoverzicht bovenaan deze pagina of kijk in de agenda. 

Ook kunt u bij het Maaslandcentrum een papieren aanmeldformulier invullen. De kosten zijn € 16,-- voor de gehele cursus.

Italiaans op vakantie

Docent: Jacqueline Vleugel (Gilde Westelijke Mijnstreek)

Cursusplaats: Maaslandcentrum Elsloo

Aanmelden: via Dorpsplatform Elsloo >

cropped gildeuil21


Jacqueline Vleugel | Gilde Westelijke Mijnstreek

Wilt u op vakantie naar Italië? Dan is het goed om een basiskennis van de Italiaanse taal te hebben.
In de praktische cursus ‘Italiaans op vakantie’ kunt u korte zinnen leren maken en ook leert u welke antwoorden u daarop kunt verwachten en hoe die te herkennen en te begrijpen.
De onderwerpen in de 5 lessen van de mini-cursus ‘Italiaans op vakantie’ zijn:
- hoe iets bestellen in een bar of restaurant
- kennismaken
- een kamer reserveren in een hotel of in een camping
- de tijd vragen
- basic informatie vragen
- een stad bezoeken
- hoe een auto te huren, openbaar vervoer
- boodschappen doen
- Winkelen
- Eten bestellen
- Kletsen over het weer
- Over je familie praten
- Handelen in noodgevallen

Of je nu de taal van je favoriete land wil leren kennen of er gewoon op vakantie bent, met deze mini-cursus van vijf bijeenkomsten sta je nooit met je mond vol tanden.
Praktische zaken zoals openbaar vervoer, ergens wat eten, hoe bestel ik? De eenvoudige beginselen van de taal. De cultuur komt veel aan bod.

Het is de bedoeling om basisbegrippen en uitdrukkingen te leren die praktisch zijn op vakantie. Het is niet de bedoeling om de Italiaanse taal volledig te leren. Zodoende gaat het hier om een beperkte grammatica.

Het zijn 5 lessen waarbij we in de laatste les een lekker Italiaans gerecht gaan maken. De kosten bedragen € 38,- voor 5 lessen van elk 2 uur. Het lesmateriaal is in de prijs inbegrepen.

Cursus Betovering van vilt

Docent: Wilma Paulissen (Volksuniversiteit Maasland)

Cursusplaats: Maaslandcentrum Elsloo

Aanmelden: via Dorpsplatform >

vumlogo3


Dorpsplatform Elsloo organiseert in samenwerking met de Volksuniversiteit Maasland de cursus "Betovering van vilt".
Speelplezier met wol, een natuurlijk materiaal, water en zeep. Onder uw handen, met uw eigen creativiteit ziet u iets moois als verrassing tevoorschijn komen. En vervolgens geniet u samen van ieders unieke creatie. Sieraden, bloemen, dieren, bomen, slofjes, kerstfiguren, enkele voorbeelden van de betovering van vilt.

Uw docente is mevr. Wilma Paulissen. De cursus vindt plaats in het Maaslandcentrum in Elsloo en wordt gegeven op maandagochtenden, woensdagochtenden, woensdagmiddagen en donderdagmiddagen en duurt 4 x 2 uur.

Zie het cursusoverzicht bovenaan deze pagina of kijk in de agenda.

 

Ook kunt u bij het Maaslandcentrum een papieren aanmeldformulier invullen. De kosten zijn € 16,-- voor de gehele cursus.

Workshop Facebook

Docent: John Teheux (Gilde Westelijke Mijnstreek)

Cursusplaats: Maaslandcentrum Elsloo

Aanmelden: via Dorpsplatform Elsloo >

cropped gildeuil21


Wat is Facebook?

Facebook is een internationaal sociaal platform voor het leggen van contacten met familie, vrienden en kennissen. Fan van bepaalde artiesten, kunstenaars, bedrijven, producten? Vindt gelijkgestemden over de gehele wereld in plaats van alleen in Nederland. Organiseer evenementen of feesten in zeer korte tijd.

Dit kan allemaal met Facebook. Kijk ongegeneerd naar al die mensen uit diverse landen, hun hobby’s, hun interesses, hun foto’s, hun video’s, hun relaties, hun ruzies, etc. Dat kan allemaal als je een Facebook account hebt!

In deze cursus van twee avonden komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Aanmaken van een profiel
  • Profielgegevens beheren
  • Vrienden zoeken en toevoegen
  • De startpagina en je tijdlijn Foto’s en video’s beheren
  • Privacy instellingen

Aan het eind van elke avond is er ruimte om eigen gerichte vragen te stellen, mits deze nog niet aan bod zijn gekomen in de cursus.

De cursus wordt gegeven in Elsloo (Burg Maenenstraat 45, Maaslandcentrum) De kosten voor deze workshop bedragen € 17,00 inclusief administratiekosten. De groepsgrootte bedraagt minimaal 5 personen!

 

Workshop Smartphone-fotografie

 De meeste smartphones hebben een prima camera, maar dat is geen enkele garantie dat je er ook mooie foto's mee maakt.
Wil je weten hoe je de beste natuurfoto maakt of het mooiste selphie? Kijk dan hier naar een online workshop door Joost Bastmeijer, Instagramfotograaf. Bron: Radar.

Uw cookies instelling