Hulp bij toegankelijkheid

Samen

met elkaar, eensgezind, gezamenlijk, tegelijk, een geheel vormend, gelijk, gemeenschappelijk, in dezelfde tijd, in gezelschap, met z’n allen

Zelf

de kern van de persoonlijkheid, in eigen persoon, persoonlijk, eigenhandig, identiteit, innerlijk, persoonsbenaming, aanwijzend voornaamwoord

Doen

in actie komen, maken, uitvoeren, volbrengen, bewerkstelligen, bedrijven, handelen, werken, functioneren, in praktijk brengen, uitwerken

Plakzuilen misbruikt...

Aanplakzuilen Elsloo TotaandedeurZe staan nu al enige tijd aan het Dorine Verschureplein en bij Sportcomplex Mergelakker; de gemeentelijke aanplakzuilen.
Uitsluitend bedoeld voor plaatselijke verenigingen. Daarom staat aan de bovenzijde van deze aanplakzuilen in de hele gemeente Stein duidelijk vermeld dat deze ruimte uitsluitend is bestemd voor "plaatselijke niet commerciële doelen"

Met u heeft ook het Dorpsplatform Elsloo geconstateerd dat het Limburgse plakgilde deze in hun ogen gratis behanglocaties heeft ontdekt en royaal misbruikt.
Niet alleen worden plaatselijke verenigingen daardoor gedupeerd maar de grote schreeuwende posters voegen niets toe aan de gemiddelde informatiebehoefte.

Na melding door het Dorpsplatform stuurt de gemeente Stein een waarschuwingsbrief naar de betrokken organisaties, waarin zij attenderen op hun onrechtmatige actie en vragen dat vanaf nu na te laten.
Ziet u onrechtmatige posters? Meldt het aan Nathalie Daniëls bij gemeente Stein: Nathalie.Daniels@gemeentestein.nl

Het Dorpsplatform heeft de gemeente Stein voorgesteld om deze asociale plakterreur aan te pakken en als strafbaar aan te merken in de Algemene Politie Verordening. Tal van Limburgse gemeenten hebben dat al gedaan en verrassen de organisaties (niet het onbekende plakgilde) met boetes van soms wel 150 euro per poster!
In april 2017 vindt een evaluatie plaats tussen gemeente en Dorpsplatform waarna een beslissing over de toekomst van de plakzuilen wordt genomen.

Het samen zelf doen! Meer weten?

Contact