Hulp bij toegankelijkheid

Skip to main content

REPAIR CAFÉ ELSLOO

d.d. 13 juli 2024 🕒 09:30 tot 🕒 12:30
Locatie: Punt 39

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.

Voor dit nieuwe Repair Café hebben we behoefte aan nieuwe vrijwilligers, bijvoorbeeld in de rol van reparatiedeskundige.

Er is eigenlijk altijd plaats voor mensen die handig zijn met:

  • elektrische apparaten
  • fietsen
  • meubels/houten voorwerpen

En die het leuk vinden om hun kennis te delen met buurtgenoten.

Daarnaast zijn vaak ook vrijwilligers welkom voor de functie van gastvrouw/heer. In deze rol zorg je voor koffie en thee, heet je de bezoekers welkom en fungeer je als aanspreekpunt voor zowel de bezoekers als de reparateurs in het Repair Café.

Je kunt je aanmelden als vrijwilliger door een bericht te sturen naar secretariaat@dorpsplatform-elsloo.nl.

Wij nemen na je aanmelding zo snel mogelijk contact met je op. 

repair cafe dop art


Evenementen herhalingen