Hulp bij toegankelijkheid

Skip to main content

Repair Café DOP Elsloo -> iedere 2e zaterdag van de maand in Punt 39

Iets te repareren?

Elke 2e zaterdag van de maand, van 9:30 - 12:30 uur in Punt 39, Burgemeester Maenenstraat 39 te Elsloo.
Ook de werkgroep Jongeren voor Ouderen is aanwezig om hulp te bieden bij vragen over uw gsm, tablet of iPad.

De koffie staat klaar!

In de gemeente Stein kunt u van 9:30 - 12:30 uur hier terecht;

  • de 1e zaterdag van de maand in Nieuwdorp - Buurtcentrum Nieuwdorp
  • de 2e zaterdag van de maand in Elsloo - Punt 39
  • de 3e zaterdag van de maand in Meers - Bie Gerda
sinds 2010

Stichting Repair Café International

Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma. Zij richtte in 2010 Stichting Repair Café op (zie Repaircafe.org). Deze stichting biedt professionele ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Elsloo.

voor kleine reparaties en herstelwerkzaamheden

Naaister aanwezig in het Repair Café

Kapotte kleding? Onze naaister Tilly zit klaar om kleine reparaties uit te voeren!

Elektrisch apparaat kapot? Of een andere reparatie? Daarvoor kunt u terecht bij Hans, Jo, Gerard, Leo, Piet, Harry, Peter, Gerard en Theo. Jan is er om u te helpen bij kleine reparaties aan klein houten meubilair.
 
Terwijl u wacht op de reparatie verwent Mientje u met een heerlijk kopje koffie of thee!
Deze reparatie service kost u helemaal niks! Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld!
 
Een greep uit de aangeboden artikelen ter reparatie: klokken, stofzuigers, waterkokers, koffiezetapparaten, naaimachines, maar ook een metaaldetector, audio-apparatuur, keukenmachines, een grasmaaier, een loopfietsje en nog veel meer. Heel veel eigenaren zijn met gerepareerde stukken weer huiswaarts gekeerd.
Iedere 2e zaterdag van de maand in Punt 39

REPAIR CAFÉ ELSLOO

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Weggooien? Mooi niet!

In de afgelopen periode zijn er al heel wat apparaten aangeboden, 75% van de eigenaar kon huiswaarts keren met een gerepareerd apparaat.

In Punt 39, aan de Burgemeester Maenenstraat 39 draait het allemaal om repareren. Tussen 09:30 en 12:30 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Door repareren te promoten, wil Dorpsplatform Elsloo bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vindt Jo Dohmen, voorzitter van Dorpsplatform Elsloo. "In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen."

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt.

Repareren bespaart ook geld en kostbare grondstoffen, en draagt bij aan de beperking van de CO2-uitstoot.