Hulp bij toegankelijkheid

Skip to main content

Missie

Om de wijkinformatiepunten, eerder bekend als Open Inloop, nog beter aan te laten sluiten op de behoeften van de inwoners, vraagt de gemeente Stein inwoners mee te denken over de invulling ervan.
Eind 2023 dachten inwoners al mee over een nieuwe naam voor de informatiepunten, dit werd 'Wijkinformatiepunten'.

Wip binnen, stap vooruit

Iedereen heeft wel eens een vraag over bijvoorbeeld wonen, welzijn, (mantel-)zorg, werk, inkomen, rondkomen, of het omgaan met buren. In Stein kun je op verschillende locaties terecht kunt met deze vragen. Op de wijkinformatiepunten kun je geholpen worden door medewerkers van Partners in Welzijn, Steunpunt Mantelzorg, Zaam Wonen, Wonen Limburg, MEE, De Domijnen, Vidar en gemeente Stein. Ook de financiële maatjes van Partners in Welzijn zijn regelmatig aanwezig.

Wethouder Dassen: "De wijkinformatiepunten zijn er voor alle inwoners in onze gemeente. Bij een wijkinformatiepunt zijn ze tijdens de openingsuren altijd welkom, een afspraak maken is niet nodig. Inwoners kunnen gewoon even binnen wippen. Als de vraag niet meteen beantwoord kan worden, brengen we inwoners in contact met de persoon die wél het antwoord heeft of het voor hen uit kan zoeken. We helpen inwoners altijd een stap vooruit".

Inwoners kunnen met vragen terecht op de locaties:

  • Buurtcentrum Nieuwdorp in Nieuwdorp
  • Punt 39 in Elsloo
  • Buurthuis Urmond in Urmond
  • Bibliotheek Stein

Bekijk de actuele locaties, openingstijden en meer informatie op www.gemeentestein.nl/wijkinformatiepunten

Nieuw jasje

Bij een nieuwe naam en verbeterde invulling hoort ook een eigen herkenbare uitstraling. De inlooppunten worden in een nieuw jasje gestoken en zijn binnenkort nóg beter te vinden.

Het samen zelf doen!

Wij dromen van een Elsloo, waarin iedere inwoner het gevoel heeft onderdeel te zijn van de gemeenschap en vooral ook invloed te hebben. Dit doen we door het bouwen aan de gemeenschap van morgen in een dorp dat al honderden jaren het thuis is voor mensen die het samen zelf doen.

Aelsenaere zorgen er samen zelf voor dat dingen voor elkaar komen en dat er mooie dingen groeien. Dit geeft Elsloo de eigen kracht en de sociale cohesie die het dorp zo sterk en aantrekkelijk maakt. Stichting Dorpsplatform Elsloo bouwt hierop voort. Dit doen we door het bouwen van een online en fysieke ontmoetingsplaats, waar iedere Aelsenaer zijn of haar ideeën kan laten zien en hulp kan vragen aan anderen om plannen te realiseren. Zowel in middelen, als in denkkracht. Zo bouwen we de gemeenschap van morgen in een dorp dat al honderden jaren het thuis is voor mensen die het samen zelf doen. Dat wat je aandacht geeft groeit. Daarom geven wij aandacht aan de eigen kracht van Aelsenaere, om zo iedere dag samen te groeien!

Aelse. Vrijplaats voor iedereen die het samen zelf wil doen.

Werkgroepen

Dorps­ontmoetings­centrum

Werkgroep DOMEIN

Werkgroep Jongeren

Werkgroep PR & COMMUNICATIE