Hulp bij toegankelijkheid

Skip to main content

JVO uit Elsloo wint hoofdprijs Onze Buurt

  • Afbeelding: Onze Buurt (embedded) | Op de foto: vrijwilligers van prijswinnaar JVO ©

Jongeren voor Ouderen (JVO) uit de gemeente Stein heeft op 12 oktober de Onze Buurt Prijs 2023 gewonnen. De groep jongeren, die vanuit Punt 39 in Elsloo werkt, krijgt een cheque van 15.000 euro.

JVO helpt oudere inwoners van Stein wegwijs te worden in de digitale wereld. De jongeren geven workshops over het gebruik van smartphones, tablets en laptops. Ook helpen ze met het installeren van apps en software.

"De jeugdige initiatiefnemers begonnen vijf jaar geleden als tieners en stralen bijzondere daadkracht en maatschappelijke verantwoordelijkheid uit", aldus het juryrapport.

De Onze Buurt Prijs is een initiatief van de woningcorporaties verenigd in Ons Limburg, uitgevoerd met hulp van de Provincie Limburg en het Oranje Fonds. De prijs is bedoeld om vrijwilligersgroepen in Limburg te stimuleren om hun buurtplan uit te voeren.

Een inspirerend voorbeeld

De winst van JVO is een inspirerend voorbeeld van hoe jongeren en ouderen samen kunnen werken aan een betere leefbaarheid in de buurt. De groep jongeren zet zich met veel enthousiasme in voor de ouderen in Stein. Ze helpen hen om zich prettig te voelen in de digitale wereld en om op een veilige manier online te kunnen zijn.

De prijs van 15.000 euro komt goed van pas voor JVO. Met het geld kunnen de jongeren hun activiteiten uitbreiden en nog meer ouderen helpen.