Hulp bij toegankelijkheid

Skip to main content

MaasKultuur oproep voor terugkerend cultuurfestival

Elsloo is een bijzonder dorp met van oudsher een rijk verenigingsleven. Het Historiehuis aan de Maasvallei (in de volksmond "het museum") bestaat 65 jaar. Ook het IVN Elsloo mag 60 kaarsjes uitblazen.  Samen willen ze dit jubileum vieren door het dorp een terugkerend cultuurfestival te schenken. Een feest door en voor verenigingen van Elsloo en omgeving.

Het festival zal een tweejaarlijks evenement worden waarbij elke vereniging op haar eigen wijze een bijdrage kan leveren. Het geheel wordt een bonte verzameling van verschillende culturele presentaties waarbij elke vereniging zich kan profileren. Het doel van dit feest is niet alleen om de saamhorigheid te bevorderen, maar ook om de dorpsbewoners enthousiast te maken om actief deel te nemen aan verenigingen.

De activiteiten zullen voornamelijk buiten, rondom de Maasberg, plaatsvinden. Van Historiehuis tot aan het park zullen er verschillende locaties zijn waar wat te beleven valt.

Doen jullie mee?

Het zou fantastisch zijn als we in de zomer van 2024, op 14 juli, de eerste editie kunnen realiseren, als een opmaat naar grotere evenementen in de jaren die volgen. Wij vragen aan verenigingen of zij willen participeren in deze organisatie. Dat kan op verschillende manieren: een presentatie, een workshop of door mee te werken als vrijwilliger.

Meer informatie en aanmelden kan op onze website: www.maaskultuur.nl

“Wij zijn de cultuur aan de Maasvallei”

Het actiecomité

Oproep voor vrijwilligers

Tijdens dit cultureel festival krijgen verenigingen een kans om zich zelf te presenteren, de invulling wordt gedaan door eigen vrijwilligers van de verenigingen.

Uiteraard willen wij, als Dorpsplatform Elsloo, ons ook presenteren aan de bevolking van Elsloo en omgeving. Een comité is al actief met het maken van een invulling van het programma, waarbij het idee is om sowieso alle werkgroepen binnen het DOP aan bod te laten komen. Deze concept invulling zal binnenkort besproken worden bij de werkgroep van Maaskultuur. Zodra wij goedkeuring krijgen voor onze plannen, zullen we jullie hierover berichten.

  • Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor deze dag. Ben je beschikbaar op 14 juli van ca. 12:00 tot 17:00 uur dan horen we dat graag van jullie, een gedeelte van de dag is zeker ook mogelijk!! De invulling volgt later...
  • Wil je helpen bij de stand van het Dorpsplatform, dan mag je je aanmelden via secretariaat@dorpsplatform-elsloo.nl.
  • Vind je het nou leuk om bij de hele organisatie van Maaskultuur betrokken te worden? Meld je dan aan via de website www.maaskultuur.nl.
  • Ook voor meer informatie over dit nieuwe evenement in Elsloo kan je terecht op  www.maaskultuur.nl

Met vriendelijke groet,

Sjraar, Guillaume en Irma