Hulp bij toegankelijkheid

Skip to main content

In gesprek met... Henk Steevens

Na de succesvolle avond “In gesprek met apotheker Michiel Verhulst”, vond op maandag 11 juli 2016 -daags na de eclatante zege van Tom Dumoulin in de Tour de France- een volgende “In gesprek met...” plaats. Oud-profwielrenner en ploegleider Henk Steevens (04.10.1931) ging in gesprek met interviewer Wim Cremers en het ongeveer 60-koppig publiek, van jong tot oud.

Henk heeft maar een klein zetje nodig om een spraakwaterval op gang te laten komen. Anderhalf uur lang hing iedereen aan zijn lippen. De anekdotes van vroeger werden kundig opgerakeld door Wim Cremers en samen zorgden zij regelmatig voor daverende lachsalvo's.
Huub Breuls had de ruimte mooi aangekleed met een deel van zijn unieke verzameling wielershirts; bedankt daarvoor!

Kortom, een boeiende avond met een rasverteller. En dat smaakt naar meer: a.s. donderdag 14 juli kunt u samen met Henk op groot scherm naar de Mont Ventoux etappe kijken. Depart om 14.00 uur in de permanence Maaslandcentrum.

[widgetkit id="41" name="In gesprek met.....Henk Steevens"]

In zijn carrière als wielrenner heeft Henk Steevens grote sportieve successen geboekt.
Op zondag 28 juni 1953 won de toen 20-jarige Henk Steevens uit Elsloo de amateurronde van Amby en de vrijdag daarop stond hij als jongste deelnemer en als prof aan de start van de Tour de France in Straatsburg.

Henk Steevens is daarom dé kenner bij uitstek en de laatst overgeblevene van de 3 Tour-iconen die ons dorp gehad heeft, naast wijlen Jan Nolten en Sjefke Janssen. Lees hier NOS-artikel "En toen leefde er nog maar één..." >>

Tourlegendes Elsloo

Op de foto: bovenste rij helemaal rechts: Jan Nolten. Onderste rij helemaal links: Henk Steevens en 2e van rechts Sjefke Janssen

Hieronder een unieke film over de Tour van 1953 die 1 uur en 18 minuten duurt! Deze verloren gewaande film is heel bijzonder omdat hij verslag uitbrengt van de wielerklassieker vanuit Nederlands perspectief. Voor Tour de France (1953) volgde het Haghe-filmproductiebedrijf drie weken lang de Tour de France, met legendarische Nederlandse deelnemers als Wim van Est, Gerrit Voorting, Jan Nolten, Wout Wagtmans en onze eigen Henk Steevens. De film wordt gezien als de eerste moderne sportdocumentaire uit de Nederlandse geschiedenis.


Tour de L1mbourg op 7 juli in vanuit Elsloo

Het wielerprogramma Tour de L1mbourg op radio en tv wordt op 7 juli vanuit Elsloo uitgezonden.
Te gast zijn Sjef Janssen jr, Miriam van Es en Leo van Vliet. Wilt u bij de live-uitzending aanwezig zijn? Dat kan geheel gratis! Vanaf 17.30 uur is Tour de L1mbourg bij Kasteel Elsloo.

Dagelijks na L1 NWS
Op L1 TV is Tour de L1mbourg vanaf zaterdag 2 juli tot en met zondag 24 juli dagelijks te zien na afloop van het L1 NWS van 17:30 uur. Het programma zal herhaald worden om 20:55 uur en 22:55 uur. Ook zit L1 Radio in de kopgroep van de Tour de L1mbourg. Sjoerd Duijkaerts is dagelijks tussen 13:00 en 16:00 uur met een sfeerprogramma op locatie.

21 mooie locaties
Tijdens de Tour de France, het grootste wielerevenement van het jaar, presenteert onze regionale omroep L1 dagelijks de Tour de L1mbourg! Drie weken lang zal L1 onze wielerprovincie, vanuit 21 mooie locaties live-uitzendingen op radio en tv verzorgen.

De presentatie van het avondprogramma is in handen van Sander Kleikers, die iedere avond vanuit een andere gemeente de verreden etappe met wisselende prominente gasten onder de loep zal nemen.